چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۸
حجت الاسلام سعیدی: متأسفانه توجه به ساخت و ساز مساجد اولویت آخر است/ نماز اولویت همه دستگاه ها و نهادها در حکومت دینی باشد

حوزه/ رئیس دفتر عقیدتی فرماندهی معظّم کل قوا گفت: اقامه نماز نیازمند قدرت، امکانات و ساختار و سازمان حکومتی است و به تعبیری امکانات و ساختار و سازمان پیش نیاز اقامه نماز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام و المسلمین علی سعیدی، رئیس دفتر عقیدتی فرماندهی معظّم کل قوا، در اختتامیه دومین همایش نماز در سپاه محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ، با اشاره به رسالت حکومت دینی در احیا و اقامه نماز اظهار کرد: قرآن کریم می فرماید «الَّذینَ إِن مَکَّنّاهُم فِی الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاهَ» یعنی در واقع اقامه نماز از وظایف اصلی و قطعی مسئولان حکومت دینی است و اقامه نماز با قرائت نماز متفاوت است.

وی با بیان اینکه اقامه نماز نیازمند قدرت، امکانات و ساختار و سازمان حکومتی است، افزود: بدون قدرت، امکانات و ساختار و سازمان نمی توان نماز را اقامه کرد و اولین شرط اقامه نماز تشکیل یک حکومت دینی است که الحمدالله خداوند این موهبت انقلاب اسلامی را به ما عطا کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین سعیدی با بیان اینکه امکانات و ساختار و سازمان پیش نیاز اقامه نماز است، تصریح کرد: مسئله نماز باید در سیستم ورود پیدا کند و وقتی به عنوان مثال شهرک و یا مجموعه ای در حال طراحی یا احداث است باید همه الزامات آن شهرک از جمله مسجد پیش بینی شود و مسجد نباید در حاشیه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه باید مسئله نماز اولویت همه دستگاه ها و نهادها در حکومت دینی باشد، گفت: در ساختار و سازمان و وزارت خانه‌ها و شهرسازی و شهرک سازی ها برای اعطای مجوز و حتی در احداث کارخانه ها با وجود خصوصی بودن باید در زمان اعطای مجوز به مسئله جاسازی مناسب برای نمازخانه و مسجد و نماز نیروها توجه شود؛ وزارت آموزش و پرورش باید برای مدرسه سازی نقشه استاندارد با عنایت به مسئله نمازخانه ارائه کند تا مهندسین و پیمانکاران بر مبنای برنامه وزارت آموزش و پرورش گام بردارند.

رئیس دفتر عقیدتی فرماندهی معظّم کل قوا با بیان اینکه در علوم طبیعی یک رابطه ای بین نرم افزاری و سخت افزاری وجود دارد، افزود: وقتی اتومبیلی قرار است ساخته شود مرحله نرم افزاری و سخت افزاری را باهم دارد و در مرحله نرم افزاری باید محاسبات دقیق اتفاق بیافتد؛ شاید تا چندین ماه محاسبات نرم افزاری به طول بیانجامد اما وقتی محاسبات کامل شد نوبت نصب سخت افزاری است و به طور کلی چه در نرم‌افزاری و چه در سخت‌افزاری اگر محاسبات دقیق نداشته باشیم به مشکل برمی‌خوریم.

وی تصریح کرد: ساختار و سازمان، ترجمان آن نرم افزار و بیان کننده آن اهداف و تحقق بخش آن اهداف است و اگر به رابطه سخت افزاری و نرم افزاری توجه نکنیم با مشکل مواجه خواهیم شد و طراحی نماز به عنوان مهم ترین شبکه ارتباطی با ذات ربوبی ماهیت نرم افزاری دارد و به تعبیر روایات ملاک قبولی بقیه اعمال انسان به نماز بستگی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدی گفت: در طراحی نظام آموزش و پرورش مرحله نرم‌افزاری یعنی محاسبات دقیق در طراحی که هدف علم آموزی چیست؟ مثلاً هدف علم آموزی، دانش افزایی است؟ مهارت افزایی است؟ حافظه محوری است؟ امتحان محوری است؟ متن محوری است؟ معلم و مربی محوری یا تربیت محوری هم رکن زیر بنایی است؟

وی ادامه داد: این محاسبات باید در طراحی مورد توجه قرار گیرد و بعد از تکمیل و طراحی کامل نوبت به ساختار و سازمان تحقق بخش نرم‌افزار می‌رسد که در قالب وزارت آموزش و پرورش تجلی پیدا می‌کند، حال اگر محاسبات کامل نباشد و یا اگر محاسبات کامل باشد و در شکل دهی ساختار و سازمان دقت لازم نشود پاسخ مثبت دریافت نمی‌شود و خروجی مناسب نخواهد بود، البته یک مدیریت در تهیه سند جامع و شکل دهی ساختار و پیاده کردن آن هم نقش تعیین کننده‌ای دارند.

رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظّم کل قوا تصریح کرد: در اقامه نماز این مقایسه قابل تسری است در اقامه نماز، نظام اسلامی هم در مرحله نرم‌افزاری نیاز به مطالعه جامع دارد و هم در سخت‌افزاری مطالعه لازم دارد که بعد از محاسبات دقیق باید در قانون وزارتخانه‌ها جاری شود

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha